• 1404/04/18 - 11:34
  • - تعداد بازدید: 1
  • - تعداد بازدیدکننده: 1
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

همه‌گیری کرونا با سلامت روان کودکان چه کرد؟

تهران - ایرنا - رییس مرکز تحقیقات مدیریت رفاه اجتماعی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با بیان اینکه همه گیری کرونا سلامت جسمی و روانی، امکانات غذایی و آموزش ی کودکان را تحت تاثیر منفی قرار داد، گفت: بر اساس یک مطالعه دانشگاهی، ۱۵ تا ۲۶ درصد از کودکان اعلام کردند که در زمینه سلامت روان در دوران کرونا آسیب دیدند

.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر مروئه وامقی در نشست خبری با عنوان «بهزیستی کودکان در همه گیری کووید ۱۹ در ایران» اظهار داشت: این تحقیق روی حدود چهار هزار کودک ۷ تا ۱۸ سال در شهرهای تهران و کرج در سال ۱۴۰۱ صورت گرفته است که در آن کودکان افغان نیز مشارکت داشتند.

به گفته وی،۹۲ درصد کودکان شرکت کننده در این تحقیق ایرانی و هشت درصد آنها افغان بودند.

وی توضیح داد: در این مطالعه از کودکان سوالاتی درباره سلامت روان پرسیده شد که بر اساس آن ۱۹ درصد کودکان نگرانی زیاد و خیلی زیاد داشتند؛ ۱۵ درصد از کودکان گفتند بسیار غمگین هستند؛ یک پنجم کودکان خستگی و ۲۲ درصد کودکان نیز علائم تحریک پذیر بودن و زود عصبانی شدن را ابراز داشتند و یک پنجم کودکان نیز با احساس تنهایی شدید روبرو بودند.

وامقی ادامه داد: از این کودکان پرسیده شد که در سه ماه اخیر (در دوره مورد مطالعه) وضعیت سلامت روان خود را چگونه می بینید که ۱۰ درصد پاسخ بد و خیلی بد دادند و بیش از یک سوم کودکان نیز گفتند سلامت روان آنها در دوران کرونا بد و خیلی بد شده است.

کودکان درحال تحصیل، سلامت روان بهتری دارند

رئیس مرکز تحقیقات مدیریت رفاه اجتماعی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی بالا رفتن سن را عامل مهمی در سلامت روان کودکان عنوان کرد و گفت: با افزایش سن، احتمال بدتر شدن وضعیت سلامت روان بدتر شد. همچنین وضعیت سلامت روان کودکانی که کرونا بر اقتصاد خانواده‌ تاثیری نداشته، بهتر بوده است.

وامقی افزود: کودکانی که در مدرسه ثبت نام کرده بودند، ۴۶ درصد سلامت روان بهتری داشتند.

وی خاطر نشان کرد: از کودکان سئوال شد که آیا در دوران کرونا به دلیل حضور همزمان خانواده، وضعیت اقتصادی و فشار روانی، بدرفتاری بزرگسالان خانواده نسبت به همدیگر بیشتر شده که یک سوم کودکان موافق بودند که بیشتر شده است. همچنین پرسیده شد که آیا در این دوران، بدرفتاری بزرگسالان با کودکان ۱۵ تا ۱۸ سال بیشتر شده است که ۳۵ درصد موافق بودند که این بدرفتاری ها بیشتر شده است. به طور کلی مادران و کودکان افغان بیشتر موافق بودند که بدرفتاری با کودکان بیشتر شده است.

برای مشاهده متن کامل خبر کلیک نمایید.

 

  • گروه خبری : نشست خبری
  • کد خبر : 32847
کلمات کلیدی
خبرنگار

بهناز نوعی یگانه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: